Eerste GRATIS training E.H.B.W

Gisteravond was het dan zover, mijn eerste Gratis training. Best spannend, ook al had ik 2 leden…. Omdat ik niet meer deelnemers had heb ik besloten om deze 2 deelnemers een VIP behandeling te geven. Ik heb ze eerste stap voor stap meegenomen door de achterzijde van WordPress, alleen dat waar zij mee te krijgen / hebben. 
Het was een geweldige avond, 2 leuke dames waarvan er één zelfs de moeite had genomen om vanuit Rotterdam naar Heerhugowaard te komen voor deze training. En zij ook nog eens een waanzinnig concept heeft bedacht!

Daarna heb ik hun vragen 1 voor 1 beantwoord :

 1. Hoe werkt het nou precies met die categorieën? 
  • Een categorie aanmaken doe je onder ‘berichten’ daar zie je het woordje categorie staan, als je hier op klikt dan maak je een nieuwe categorie in. Een categorie gebruik je bij het maken van blogs. Elke blog kan je 1 of meerdere categorieën geven, welke passen bij het blog. Deze categorieën kan je makkelijk in je menubalk zetten zodat het voor de bezoeker super simpel wordt om je blogs bij elkaar te vinden of nog mooier als je over meerdere onderwerpen blogt  dan staan deze mooi bij elkaar. Op deze website zie je het ook, in de menubalk zie jet het woordje blog staan dit is dus geen naam van een pagina maar een categorie.
 2. MailChimp. Kan ik met verschillende lijsten (opt-in) werken op mijn website?
  • Ja, dat kan. Je middels de plugin MailChimp voor WP je lijsten koppelen aan je website, hierna selecteer je welke lijst je wilt hebben waar men zich voor kan inschrijven. Je kan dit formulier zelf aanpassen, ben je klaar dan plak de shortcode welke klaar staat voor jou en deze plak je in je widget, footer of waar je maar wilt (en zoveel je maar wilt!)
 3. Uitgelichte afbeeldingen, wat zijn dat dan?
  • Een uitgelichte afbeelding zie je rechtsonder bij je pagina en je bericht. Deze worden vaak gebruikt met een koppeling naar je slider toe maar ook op de plek waar je blogs bij elkaar staan, hier worden alleen maar afbeeldingen laten zien van je alle ‘uitgelichte afbeeldingen’ . Probeer dit gewoon eens uit!
 4. Reacties, komen die direct op mijn website?
  • Nee, reacties komen eerst in je mailbox, middels een link kom je in het daashboard alwaar je ervoor kan kiezen of dit bericht op je website wilt hebben, een antwoord wil geven of het SPAM en je kunt het weggooien.
 5. Een fotogallerij?
  • Ja, je kunt heel gemakkelijk een reeks foto’s tegelijk en netjes op een pagina laten zien. Dit doe je door middel van een gallerij. Als je een bestand wilt uploaden (terwijl je in een bericht of pagina staat) zie je aan de linkerkant staan ‘Galerij aanmaken’, klik daarop en klik de foto’s aan welke in de gallerij moeten komen te staan. Vervolgens klik je linksonder op ‘Een nieuwe galerij aanmaken’ Nu kan je, als je wilt een onderschrift toevoegen en de foto’s van plek veranderen. 
   Links kan je kiezen in hoeveel kolommen je de foto’s wilt laten zien en welke formaat de afbeeldingen moeten hebben. Heb je dit gedaan, klik dan galerij invoegen. En klaar!

Als extraatje heb ik met hun meegekeken op hun website en hen tips gegeven over wat beter kan en wat al goed was. 

De deelnemers hebben de deze training als zeer waardevol ervaren, dit waren hun reactie’s :

Sanne : “Helemaal TOP! Zeer handige tips gekregen! Ik kan zeker weer een aantal dingen gaan aanpassen met een dosis zelf vertrouwen nu.”
Cijfer : 9.5

Danielle : “Heel fijn om te weten hoe de site in elkaar zit en hoe ik zelf het een en ander kan veranderen en toevoegen”
Cijfer : 8

kortom voor de eerste keer goed geslaagd!!!

En vertel, wat had jij mij willen vragen als jij op mijn gratis E.H.B.W training was geweest? Wil je mij dat vertellen in het reactieveld hieronder?  Als dank krijg je van mij mijn waardevolle e-book ‘Eerste Hulp bij WordPress’ –  WordPress in Jip & Janneke taal. En als je mijn blog waardevol vond, deel deze dan gerust in jouw netwerk.

Graag zie ik jou terug in mijn volgende (28 maart) Gratis E.H.B.W training, geef je dan op middels deze link

 

Dan wens ik jou een mooie dag toe vandaag,

Hartelijke groet,

Wendy Weel
DE ONLINEFACTOR

220116_BVE_0064_verkleind

 

 

6 reacties

 1. Saskia van de Riet op 1 maart 2016 om 08:49

  Wat ik graag wil weten is hoe ik een afbeelding precies in afmeting kan afstemmen op de tekst er naast. Vaak is dit net niet goed, en dat vind ik jammer (of eigenlijk gewoon irritant…!)

  • Wendy op 1 maart 2016 om 17:44

   Hoi Saskia,

   Allereerst bedankt voor je reactie op mijn blog.

   Je kan gewoon op je afbeelding staan, je klikt er op, je ziet dan dat deze is geselecteerd, vervolgens kan je met je muis de de foto kleiner of groter maken.
   Als je dan ook de foto bv links uit lijn dan valt de tekst er mooi omheen. Soms moet je dit even een paar herhalen voor het gewenste resultaat.

   Is je vraag zo beantwoord,

   Succes Saskia!

   Hartelijke groet,
   Wendy Weel

 2. Marjolein Kamstra op 1 maart 2016 om 09:08

  Hi Wendy. Fijn, jouw heldere manier van schrijven. En ik ben benieuwd geworden naar je training. Waar ik tegenaan loop? Plug-ins installeren. Uberhaupt iets installeren, haha. Er lijkt altijd wel iets mis te gaan 🙂

  • Wendy op 1 maart 2016 om 17:47

   Hoi Marjolein,

   Bedankt voor je reactie op mijn blog en dat je de tijd hebt genomen om deze te lezen.
   De vraag die je stelt heb ik beantwoord in mijn blog van vorige week en deze staan ook in mijn nieuwe e-book die je van mij hebt gekregen als ‘dankjewel’ .

   Is je vraag zo beantwoord?

   Hartelijke groeten,

   Wendy Weel

 3. Marielle op 1 maart 2016 om 23:05

  Nou lieve Wendy, wat ben ik toch ongelofelijk TROTS op jou! Je hebt het gedaan en ook nog fantastische aanbevelingen gekregen. Ik vind het superrrrcool.

  Wat ik jou had willen vragen als ik erbij was geweest. Hoe verklein ik een foto in kb’s? Want ik heb begrepen dat het handig is dit zo klein mogelijk te maken, voordat ik ze in WordPress zet…

  • Wendy op 2 maart 2016 om 15:39

   Dankjewel Marielle voor je mooie reactie 🙂

   Klopt heb je gelijk in! Er zijn hier ook meerdere wegen die naar Rome leiden.
   – Je kan dit vooraf doen via bv photoshop of via een tool : https://compressor.io/
   – of je installeert de plugin EWWW Image Optimizer Cloud en je laad deze plugin je foto’s verkleinen.

   Is dit een antwoord op je vraag?

   Hartelijke groeten,
   Wendy Weel

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.