De Editor, wat kan je ermee?

Dan wil je een blog schrijven of gewoon een pagina. Maar dan zie de editor…sommige symbolen komen je bekend voor maar andere ook weer niet. Waar is wat voor?

In een volgende afbeelding vertel ik je waar één en ander voor staat, zodat jij weer makkelijker een blog of een pagina kan schrijven: 

Editor_blog3_2016

 1. Dit is eigenlijk al de belangrijkste knop. Want als je je teksten heb voorbereid in WORD copy / paste dit dan NOOIT direct door op je WordPress website. Als je in Word een tekst schrijft en dit direct plakt in WordPress dan is de kans groot dat je ‘codes’ uit Word mee neemt op je website. Dan denk je misschien ‘nou en’ maar dit kan grote gevolgen hebben! Je website kan er door om zeep geholpen worden!! 
  Dus wat doe je in het vervolg, je kopieert je stuk tekst vanuit Word en klikt op de aangegeven icoon (A), daarna kan je veilig en wel aan de gang gaan 🙂 
 2. Een ‘gummetje’ maar als je deze aanklikt wordt er toch niets weggegomd….toch wel. Je kent het wel je hebt een stuk tekst eerst vet gemaakt, toen een kleurtje, later maak je er een Kop 1 van en daarna denk je nee ik wil het toch weer ‘gewoon’hebben. Je klikt op ‘Alinea’ maar er gebeurt niets, dan klik je op het gummetje (B) en alle verborgen codes verdwijnen als sneeuw voor de zon.
 3. Dit icoontje kan je gebruiken om snel dat copyright symbooltje te gebruiken of een ander ‘speciaal karakter’, gewoon handig dus, deze knop 🙂
 4. Je kent het wel dat je je blog of een stuk tekst wilt inkorten en dat de rest op een andere pagina wordt laten zien door de tekst [ verder lezen…]  Dat is met deze knop (D) te regelen.
 5. En deze 2 knopjes zal je heel vaak gebruiken, want hier zet je dus een link achter een woord zoals bijvoorbeeld hier 
 6. Soms heb je de behoeft om gewoon alleen een groot wit scherm voor je te hebben zonder alle toeters en bellen van het dashboard, ofwel een: volledig scherm, klik dan op deze knop (F) en schrijf ongestoord verder 🙂
 7. Soms als je net met WordPress begint dan zie je niet alles knopjes wat WordPress je te bieden hebt, klik dan op deze knop (G) en de tweede regel verschijnt. 

H./ I. Je hebt je vast wel eens afgevraagd wat je hier mee moet… Visueel of Tekst… Ik zal je het geheim onthullen…: Tabblad Visueel is waar je op schrijft (typt) het Tabblad Tekst is eigenlijk weer de achterzijde van de tekst wat je hebt geschreven op de het Tabblad Visueel ofwel de HTML code van je pagina. Dit kan handig zijn als je bv iets wilt ‘embedden’ op je pagina, een you tube filmpje bijvoorbeeld.

J. Eigenlijk het spreekt het voor zich… middels deze knop (J) kan je foto, video of PDF etc uploaden en invoegen op je pagina. 

Wil jij meer halen uit jouw WordPress website? Kom dan naar mijn GRATIS ‘Werken aan je WordPress avond’ , meld je aan middels deze link.

Zo, ik hoop je op deze manier weer wat wegwijs te hebben gemaakt in het mooie WordPress. Zijn er toch nog dingen waar jij tegenaan loopt? Schrijf ze in het reactieveld hieronder!
En mocht je het de moeite waard vinden deel dan deze blog met de wel bekende knoppen hieronder 🙂

Alvast bedankt voor je aandacht en Happy Writing – Schrijf vanaf nu zonder Stress je blog op WordPress 🙂

Succes!
Wendy Weel

7 reacties

 1. Yvonne op 2 februari 2016 om 09:36

  Hoi Wendy,
  Dankzij je blog weet ik weer iets meer, maar ik blijf toch nog met enkele vragen zitten.
  * Kent WordPress ook een gele marker en waar staat deze dan?
  * Is zichtbaar of icoon “A” aan staat?
  * Wat je onder “D” schrijft, begrijp ik niet?
  * En tot slot heb je het over pdf-bestanden. Haal je deze op dezelfde pagina binnen als waar al je foto’s staan of is er een pagina speciaal voor pdf-bestanden?
  Fijn als je hier ook aandacht aan wilt schenken.

  • Wendy op 2 februari 2016 om 20:15

   Hoi Yvonne,

   Bedankt voor je feedback en je vragen.
   Je eerste vraag voor wat betreft de gele marker, nee die bestaat helaas niet. Ik zal eens kijken of hier een mooie simpele plugin voor te vindenis. Zelf maak ik de arcering in de code dus in het ‘tekst’ tabblad.
   Icoon ‘A’ staat nooit vanzelf ‘aan’ deze moet je zelf aan klikken, daarna zie je wel dat ie is ingedrukt zeg maar.
   Over icoontje ‘D’ deze wordt niet heel veel gebruikt. Maar kan wel eens makkelijk zijn als je een hele lange lap tekst heb, als je dan na een eerste alinea de [ read more…..] tag aanklik dan kan men verder lezen op een nieuwe pagina.
   Pdf bestanden kan je inderdaad gewoon uploaden in als ‘media bestand’ let wel dat je GEEN PDF bestand als plaatje kan laten zien, je kan dit wel als download gebruiken, bv een folder die men kan downloaden.

   Zijn je vragen zo beantwoord?
   Hartelijke groet,
   Wendy

 2. Bram op 3 februari 2016 om 09:52

  Dank je Wendy,

  Ik ben druk bezig deze kennis op onze nieuwe site toe te passen.
  Ik zie dat ik best wat van die ‘ongewenste codes’ erop had gezet en zover ik kan zien heb ik deze nu verwijderd.
  Maar ik vraag het volgende me af;
  Als ik toch teksten uit Word of Outlook kopieer en ik plak deze door op de rechtermuis te klikken en te plakken met de functie;
  plakken en stijl aanpassen
  zijn de ‘ongewenste codes’ er dan helemaal uit?
  Volgens mij wel maar ik hoor graag jouw reactie.
  Alvast hartelijk dank!

  Hartelijke groet, Bram

  • Wendy op 5 februari 2016 om 16:04

   Beste Bram,

   Bedankt voor je reactie.
   Ik zou veiligheid voorop stellen en dus de daarvoor bestemde knopje gebruiken.

   Succes ermee, mocht je vragen hebben 🙂

   hartelijke groeten,
   Wendy Weel

 3. Anneke op 3 februari 2016 om 11:25

  hallo Wendy,

  dank je wel voor deze uitleg. Ik kende de meeste, maar bijv. het verhaal over knop A was nieuw voor mij. En ja, ik schrijf mijn blogs eerst in Word en plak ze dan in de website, dus ik zal nu op deze knop gaan letten!

  hartelijke groet, Anneke

  • Wendy op 5 februari 2016 om 16:02

   Hoi Anneke,
   Bedankt voor je reactie en veel plezier met werken aan je website. Houd deze blogs in de gaten voor meer waardevolle tips.
   Succes!

   Hartelijke groet,
   Wendy Weel

 4. Margot op 9 februari 2016 om 11:11

  Hallo Wendy,

  Je vertelt over het gummetje, maar daar is toch de ongedaan maken knop/ pijl naar links ook voor?

  Dank je wel voor je uitgebreide blog.

  Groet Margot

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.